Serie søndag no. 1

2. juli 2017EmmaEngmark

Glædelig søndag! Jeg håber at I alle sammen har haft en rigtig dejlig weekend. Min egen weekend har været rimelig stille og rolig. Faktisk begyndte min weekend allerede torsdag aften, hvor jeg fejrede min venindes fødselsdag. Da en del af hendes fejring indebar drinks og vin, havde jeg taget fri om fredag, hvor A og jeg bare slappede af. I går var vi til familie fødselsdag hos A’s familie, og i dag har den stået på de sædvanlige praktiske ting, samt at få gjort klar til den nye uge og nye måned.
Men udover at søndagen hos mig ofte er sat af til praktiske gøremål, så er den i den grad også sat af til hygge i form af serier og dokumentarer – faktisk er det meget sjældent at jeg ser en film mere, da jeg oftest tyr til en god serie.

Og i dag vil jeg tippe om en af mine absolutte favorit serier, nemlig Sherlock. Og hvis du er en imdb, nørd ligesom jeg, vil du vide at serien er ret god bare ved at kigge på seer bedømmelsen, da den nemlig har fået hele 9,2 point.
Serien er selvfølgelig bygget op omkring Sherlock Holmes og Doctor Watson, og alle deres sager. I starten var jeg lidt skidt til at sammenligne serien med filmen af samme navn, hvilket man slet ikke skal. For det er altså to vidt forskellige fortællinger – selvom nogle af de samme karakterer selvfølgelig bliver nævnt.

Hvert afsnit tager cirka halvanden time. Ja, halvanden time. Det er nogle lange afsnit, og alligevel nåede jeg at køre tre afsnit igennem, den første dag jeg startede med serien – for så spændende er det! Kender man lidt til historien om Sherlock Holmes, ved man også at han er en smule sær, men yderst klog og god til at læse folk. Og serien lægger rigtig meget vægt på at vise hvordan Sherlock tænker, når han skal løse en sag. Og selvom jeg aldrig nogensinde gættede rigtigt på hvem, der var morderen, begyndte jeg til sidst at lægge mærke til de små ting, ligesom de gør i serien. Ja, faktisk kigger jeg altid på folks bukseben, når jeg kører i metroen nu, for at se om de har hund eller ej.

I starten må jeg indrømme at jeg ikke var helt fan af castingen af Benedict til at spille Sherlock (mest fordi Robert Downey Jr bare spiller den så perfekt), men efter et par afsnit, blev jeg helt hooked på hans karakter og han spiller den faktisk mega godt.
Generelt er serien skruet super godt sammen. Den har gys, spænding og humor. Man græder lidt, man griner meget og man følger hundrede procent med!

Har I nogle gode serier til en serie søndag?

2 Comments

  • Ugens ufordring – Kaffe og kjoler

    3. juli 2017 at 16:33

    […] og blog serier hele tiden – så sent som bare i går, startede jeg endnu en ny blog serie, Serie Søndag. Og i dag, fødes endnu en ny serie til bloggen, nemlig “ugens […]

  • Serie søndag no. 2 – Kaffe og kjoler

    16. juli 2017 at 17:50

    […] er ved at tage form) og jeg er gået i gang med bloggen. For det er jo søndag, hvilket betyder serie søndag! For to uger siden, tippede jeg jer om en af mine yndlings serier, Sherlock, hvor jeg i dag vil […]

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post