Serie søndag no. 4

17. september 2017EmmaEngmark

Glædelig søndag! For en gangs skyld, sidder jeg ikke med en mærkelig øv fornemmelse i maven. Søndag har altid været lidt af en mærkelig dag, for på den ene side er det en hyggelig dag som regel uden de store planer. Men så igen, er det også dagen inden at man skal i skole og på arbejde igen. Men vi har ferie! Så i morgen er vores eneste plan, at snakke med banken om et fremtidigt lån til hus. Selvfølgelig har vi også en masse bryllups planlægning, som vi stadig skal have styr på, men det skal vi nok nå. Jeg tror at vi er rimelig godt med allerede. I dag skal jeg mødes med Malue til lidt kaffe og shopping – jeg skal have introduceret hende for Starbucks’ PSL – eller blogger drikken, som min kollega så pænt kaldte den, den anden dag. Og senere skal A og jeg til middag hos hans forældre. Så en ganske hyggelig og afslappende søndag.

I dag er det tid til endnu et serie søndag indlæg på bloggen. Jeg er efterhånden kommet igennem rigtig mange serier, så de næste par indlæg har allerede skrevet sig selv. I dag snakker jeg lidt om serien Atypical, der handler om drengen Sam, der er født med autisme. Sam bor sammen med sine forældre og hans yngre søster Casey, der sagtens kan forveksles med hans store søster, eftersom hun altid passer på ham i skolen, da han tit bliver drillet i skolen.
Sam går jævnligt hos hans psykolog, Julia, som han til sidst beslutter sig for skal være hans kæreste – selvom hun er meget ældre end ham. I håb om at Sam vil glemme sin idé om at blive kærester med hans psykolog, giver hans far ham det råd, at han skal finde en prøve-kæreste inden, så han kan øve sig i at blive en bedre kæreste. Det gør faren selvfølgelig fordi han håber på at Sam bliver forelsket i en pige, på hans egen alder. Sam’s mor og far, kæmper også med deres eget. Det hele er blevet lidt for meget for Sam’s mor, der ender med at have en affære med en yngre bartender, som selvfølgelig bliver opdaget til sidst. Og hele familien begynder lidt at falde fra hinanden, i takt med at Sam forsøger at finde ud af sit kærligheds liv.

Hele serien er skruet så godt sammen. Man får virkelig et godt blik i hvordan det kan være, at være pårørende til et barn med autisme (og Keir Gilchrist spiller simpelthen så fantastisk) og hvilke udfordringer det kan give i hverdagen. Samtidig får man også et meget godt indblik i hvordan det må være at have autisme, da Sam for eksempel ved alt om antarktis, går i cirkler rundt om sengen når han er sur og nærmest slet ikke kan slappe af. Det er en utrolig rørende serie, samtidig med at den er fyldt med humor. Jeg tror at jeg så serien igennem på en lille uges tid, og den fik mig både til at græde og grine – nogle gange på samme tid. Det er helt klart en serie for dig, der for eksempel kan lide Friends from College eller 13 reasons why.

Indtil videre er der kun en sæson, men der er en sæson to på vej, som jeg absolut skal se, ligeså snart den rammer Netflix.

Har I set serien før?

5 Comments

 • Freja

  17. september 2017 at 11:26

  Jeg har aldrig set serien før, men det kunne da være jeg skulle prøve at kaste mig over den. Måske min mor faktisk vil synes den er god, et lidt anderledes emne plejer at fange hende, vil i hvert fald foreslå hende den også 🙂
  Rigtig god søndag, lyder som dejlige planer 🙂

  1. EmmaEngmark

   20. september 2017 at 16:58

   Det er også en super fangende serie, nemlig fordi den er lidt anderledes, end alle de andre kærligheds serier 🙂

 • Camilla Christine

  17. september 2017 at 13:59

  Jeg elsker modern family. Friends from college var altså også god, men jeg vil have flere sæsoner! & Tak for tip!
  Hav en dejlig søndag.

  // Camilla Christine
  http://blogbycc.dk/2017/09/swietenia-eau-de-parfum-the-body-shop/

  1. EmmaEngmark

   20. september 2017 at 16:58

   Jeg håber også på endnu en sæson af Friends from college, den var virkelig fangende 🙂

 • Pernille Kit Larsen

  18. september 2017 at 04:49

  Tak for dit bud på film 🙂 Jeg kendt dem heller ikke 🙂 Nu er vi gået i den kolde tid imøde så er der mere med film og bøger 🙂

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post