Søndagstur med shelter og bål

Glædelig mandag!

Så er det igen starten på en ny uge. En ny uge, fyldt med nye muligheder, nye idéer og nye oplevelser. Jeg har lige afleveret Oskar i dagplejen, og sidder nu foran computeren med en varm kop kaffe, Harry Potter soundtrack kørende i baggrunden (nej, jeg vokser aldrig fra det..) og hunden sover trygt i den varme sofa.
Vi starter mandagen stille og roligt, efter en weekend med fuld fart på.

Men også en god weekend. Og jeg er faktisk stadig helt høj med godt humør, efter så dejlig en weekend. Der har nemlig været højt til loftet hele søndagen, hvilket er noget, som altid letter Oskar’s humør. Han er og bliver en ude dreng, så at vi havde aftalt med nogle venner, at mødes i skoven til bål, det var helt efter hans ånd.

A og jeg brugte formiddagen på at pakke alt hvad vi skulle bruge. Der var varmt vand til te og kaffe på kanderne, nybagte croissants, brænde til bål, pølser og brød til at blive grillet, pandekagedej til pandekager. Tæpper, hynder og masser af tøj. Vi manglede intet! Og så begav vi os ellers mod en skov, hvor vi vidste at der var en lille shelter plads med bålsted.

Vores venner, har en dreng, der er tre uger ældre en Oskar, så de to drenge løb rundt i skoven og hyggede sig – det smukke ved dén alder, er at der ikke skal mere end en pind til at underholde dem. De hyggede sig så meget! De løb rundt efter hinanden, bankede pinde ned i jorden, råbte af lungers fulde kraft, da de opdagede at det gav lidt ekko. Det er så skønt, at se dem lege deres egne lege.

Dem, som kender mig godt, vil måske undre sig lidt over at vi pludselig er så meget ude. Jeg har aldrig været “udendørs typen”, og har altid hellere ville være inde i varmen end udenfor. Havde du spurgt mit teenager jeg, om vi skulle tage tre timer i skoven og grille pølser, havde jeg nok bare grint og sagt, at jeg hellere ville op at spille Sims på computeren. Måske er det noget med alderen.. Måske er det noget med at jeg er blevet mor.. Men jeg begynder at sætte mere og mere pris på at være udenfor på denne måde. At tilbringe en halv dag udenfor (lige indtil O skal sove til lur, og vi er nødt til at tage hjem) og lave mad over bål.

Bevares, jeg vil ikke sige nej til en varm kop kaffe og en god film foran flimmeren – men nøj, hvor er det bare piv hyggeligt at være udenfor på den måde, med gode venner. Som min mand og jeg snakkede om i går, da vi kom hjem, så er man sammen på en helt anden måde, end hvis man bare mødes hjemme hos hinanden til mad og kaffe. Der er ingen teknologi til at forstyrre. Man sidder ikke og tjekker sin instagram eller facebook hele tiden – vi tog kun mobil (og kamera, i mit tilfælde) frem, da der skulle tages et billede, for at huske den hyggelige tur.

Det er i hvert fald noget min mand og jeg har snakket om at vi vil holde fast i. At tage ud på tur, og når Oskar bliver større, så lave det til overnatning også. Det er oplevelser, han vil huske hele sit liv og oplevelser jeg gerne vil have at han har, fremfor at han husker tilbage på den søndag, hvor vi alle bare sad med hver vores telefon eller iPad.

Jeg ved i hvert fald at det er gode minder, som jeg altid vil se tilbage på med et stort smil.

Comments

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *