Tips til din morgen rutine, for en glad og produktiv dag

Du hører den godt. *beep, beep, beep*. Du trykker snooze. Du orker det bare ikke lige nu. Fem minutter mere, og så er du klar til at stå op. *beep, beep, beep*. For pokker altså, hvorfor er det allerede morgen?? Kan du ikke bare lige få lov til at sove lidt længere? Er det mon det værd at melde sig syg i dag? Hmm.. Til sidst har du snoozet så meget, at du kommer for sent op og dagen starter allerede stresset, og slutter ikke før du går i seng igen.

Lyder det bekendt? Det er i hvert fald noget, som jeg godt selv kan nikke genkende til et par gange. Efter at have været på barsel i 14 måneder, var det ret hårdt at komme på arbejde igen, og skulle vænne sig til senge tider og den tidlige morgen alarm igen. Men der er altså en måde at få vendt den tidlige og trist morgen, til en god og hyggelig tid. Faktisk er morgen timerne mine yndlings timer, og ofte der hvor jeg finder mig selv mest produktiv.

I dag vil jeg dele nogle af mine tips med dig, der måske også kan hjælpe dig til at få en bedre start på morgen og blive mere produktiv igennem dagen.

 • Red altid din seng
  If you want to change the world, start off by making your bed.” I rigtig mange år, har jeg altid redt min seng som det første om morgen. En så simpel og lille ting, der kan sætte tonen for resten af din dag. Har jeg ikke redt min seng om morgen, går jeg tænker over det hele dagen og jeg bliver faktisk en smule mindre produktiv. Hvor imod hvis du starter dagen med en redt seng, er du allerede i gang med produktiviteten fra morgenstunden og kan nemt fortsætte i samme stil. Er du endnu ikke kommet ind i rytmen, så er det bare om at komme i gang og se hvad det kan gøre for dig.

 • Tag ikke fat i din telefon som det første
  Ofte har vi så travlt med at være online på mobil, computer, tablets, smart watches og jeg ved snart ikke hvad. Vi er altid tilgængelige og derfor kan det være rart med en pause en gang i mellem. Brug din morgen som et frirum for din telefon, og nyd at du kan drikke kaffe i ro og mag, eventuelt læse en bog, en artikel eller en avis. Tjekker du din telefon som det første, bliver du mødt af alle de nyheder og notifikationer, som du er gået glip af i løbet af natten, hvilket bare vil sætte tankemylderet i gang og du slipper ikke telefonen igen lige foreløbig. Gør dig selv den tjeneste, kun at bruge den til afslappet musik eller en podcast om morgen.

 • Stræk ud
  Det aller bedste ville vel være at kunne presse lidt træning ind allerede fra morgenstunden af. Men virkeligheden er bare en anden for rigtig mange af os. Jeg har i hvert fald ikke tid til at træne inden jeg skal have både mig selv og min søn i tøjet. Og har du heller ikke tiden, så brug i stedet 5-10 minutter på at strække godt ud. Lav lidt yoga, få vækket kroppen så den ved at det nu er tid til at stå op og komme i gang med dagen. Det føles både rart, men sætter også gang i blodomløbet og gør det nemmere for dig at koncentrere dig i løbet af dagen. Står du tit op med spændinger i kroppen, så start dagen med et godt morgen stræk.

 • Gør meditation til en del af din rutine
  Jeg kunne snakke rigtig meget om meditation, og om alle de gode ting, der kommer med at meditere regelmæssigt. Jeg har både døjet med stress og depression, og her har meditationen virkelig hjulpet mig med at finde mig selv og den indre igen. Hvis du ikke er helt inde i hvordan man gør, så findes der et hav af meditations guides både på youtube, men også på apps til telefonen. Selv bruger jeg Headspace, der er guidet meditation, og en super hjælp til os, som ikke bare kan gå i gang med det selv. Meditation vil gøre dig mere afbalanceret, energisk, følelsesmæssig stabil og bare finde en indre ro. Efter du har stukket godt ud eller lavet lidt yoga, så sæt dig ned og mediter i ti minutter.
 • Find noget at glæde dig til
  Det er bare sjovere og nemmere at stå op om morgen, hvis du har noget at glæde dig til. Og det kan være hvad som helst. Lav en lækker morgenmad, den gode kop kaffe, læs et kapitel i en bog, gå en lang tur med hunden, tag et langt og varmt bad, glæd dig over den nye læbestift du skal prøve dagen efter, eller bag en kage som du glæder dig til at dele med dine kollegaer. Du kan sagtens stå en halv time tidligere op, hvis det er fordi det er noget som du virkelig glæder dig til. For mig er det ofte tiden til at lave en lækker morgenmad og sidde ved bordet mens jeg drikker min kaffe (det sker ikke så tit, når man er mor..) og dét i sig selv er god nok grund til at jeg står tidligt op om morgen.

 • Hav god tid
  Den kan kædes lidt sammen med ovenstående. Kender du de dage, hvor du er lidt små irriteret og frustreret over det mindste? Alle går dig på nerverne, og du vil faktisk bare i seng igen. Startede du den dag med at have travlt helt fra morgenstunden af? Oftest, så ja. Starter du dagen i et roligt tempo, så er der også større chance for at du tager dagen stille og roligt, og har generelt bedre overskud. Så sæt din alarm til en halv time før. Er du slet ikke vant til at stå tidligt op, så vil det helt klart være svært i starten. Start med fem minutter før du plejer at stå op. Og læg så er minut til hver dag. Før du ved det er du oppe på en halv time, og du har stille og roligt vænnet dig til det.

 • Få det meste ud af tiden
  Når du alligevel er tidligt oppe, og måske sidder med morgenmaden og kaffen – og ikke er på de sociale medier, som vi allerede har snakket om – så brug tiden på noget fornuftig. Lyt til en podcast, eller en lydbog. Se et online kursur. Tegn, vær kreativ. Lær et nyt ord. Det er en god tid til at lære en lille ny ting hver dag. Jeg kan godt lide at lytte til både “selv hjælps” bøger og podcast, podcast om minimalisme, biografier og lignende. Det hjælper mig meget at starte dagen med at være produktiv og samtidig føle at jeg lærer noget nyt, da jeg så ofte kan holde den produktive tone resten af dagen.

Selvfølgelig er ingens hverdag eller rutine ens. Og måske er der nogle af tingene, der bare ikke kan fungere for dig. Og det er helt okay. Det her er bare nogle af de ting, som virkelig hjælper mig til at komme ud af fjerene og i gang med dagen på den bedst tænkelige måde.

Har du selv nogle tips til at komme godt fra start, så vil jeg meget gerne høre fra dig.

Comments

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *