Tips til sunde og glade fødder

31. maj 2018EmmaEngmark
Blog post

Godmorgen piger, og velkommen tilbage til bloggen.

I dag skal vi snakke lidt om fødder. Noget som jeg synes er rimelig passende her henover sommeren, da vi viser vores fødder frem langt oftere end resten af året. Og er det ikke rart at kunne vise et par flotte fødder frem? Jeg må desværre indrømme at jeg aldrig har været helt god til at passe på mine fødder som ung, hvilket har resulteret i et par knyster, der volder en del smerte en gang i mellem. Det har dog fået mig til at sætte større fokus på netop fod pleje, og de tips skal da deles med jer.

5 tips til sundere fødder.

  • Hold øje med dine fødder. Ligesom med så mange andre punkter på vores krop, så vil dine fødder hurtigt vise hvordan de har det. Er de tørre eller ofte røde? Så er det på tide med lidt mere creme og et par bedre sko.
  • God hygiejne. Vask altid dine fødder – ligeså meget for alle os, i nærheden af dig. Husk at tør mellem tæerne, da det ellers kan lede til revner i mellem tæerne. Husk at klip neglene, så de ikke pludselig støder på skoen – og husk ikke at klip for meget af hjørnerne, da det kan give indgroede tå negle.
  • Fugt huden. Jeg smører altid min krop ind i body lotion om morgen, og husker selvfølgelig også mine fødder. Mangel på fugt kan give sprække huden, der både er grimt og kan være smertefuldt. Husk også at brug solcreme, når du er udenfor – for det er bare ikke sjovt at være skoldet på foden..
  • Ignorer aldrig smerten i foden. Hvis du har ondt i foden, og smerten ikke forsvinder indenfor en rimelig tidsperiode, så bør du søge læge. Vi skal gå på det samme sæt fødder hele livet, så de skal tjekkes og være i orden.
  • Vælg det rette fodtøj. Puha, hvor jeg nogle gange kan fortryde alle de høje hæle, som jeg gik med da jeg var yngre. Og de billige sko, der sad og klemte hele dagen. Det er blandt andet dét, der i dag har gjort at jeg lider af knyster på begge fødder, av av. Sørg for at købe de rigtige sko, der yder den bedste ergonomi for dine fødder. Et godt bud, kunne være Angulus sko. Angulus er et Dansk mærke, der ledes af Willy Madsen, der har vundet priser både i England og Danmark. De er fodformede, yder god støtte og ser samtidig rigtig flotte ud. Og da mit yndlings par sko efterhånden er et par ligeså fodformede Birkenstock, så er det her mærke lige noget for mig!

Har I nogle gode tips til bedre fod pleje?

1 / 2 / 3 / 4 / 5

Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Searchmind og Angulus sko.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post