Tre gode, danske podcast

13. august 2017EmmaEngmark

Hej alle sammen, og velkommen til bloggen, der ærlig talt har været meget stille den sidste uge. Både her og på instagram. Jeg må jo nok erkende at jeg har haft en del overvejende tanker omkring bloggen og dens fremtid, af et par forskellige grunde. Jeg synes ikke helt at jeg har haft den tid til bloggen, som jeg gerne vil have. Samtidig synes jeg at min motivation til bloggen har været rimelig MIA på det sidste, og det er det, der virkelig har sat sine spor på bloggen. For uden motivation, tid og overskud, er der ingen blog. Som mange, der også har en blog, sikkert ved, så er det en meget tidskrævende hobby at have. Og med et samlet læser antal på over 8.000 mennekser, er der efterhånden også andre end bare mig selv, der har forventninger til bloggen. Og dét har jeg virkelig godt kunne mærke på det sidste. Så jeg havde vel bare brug for at trække stikket et stykke tid. Og lige finde mig selv igen.
For jeg elsker jo at blogge. Jeg elsker at skrive – hvilket nok er dét, der efterhånden er en større hobby end selve det at blogge. Men jeg elsker også mig selv. Og derfor har jeg valgt at sætte mit eget helbred højest – som jeg ellers mange andre gange ikke har gjort – og derfor taget et par dage væk fra bloggen. Og jeg kan nok heller ikke love at der kommer til at være blog indlæg efter blog indlæg den næste uges tid, for jeg har bare rigtig meget at se til lige i øjeblikket.

Men dét er jo noget som jeg kan skrive et helt separat blog indlæg om, og det er ikke dét som skal være hovedfokus i dette indlæg. Nej, det er noget andet, der også står mit hjerte rigtig nært – nemlig podcast. Eller hedder det “podcasts”? Jeg er ikke helt sikker, men nu kalder jeg det bare for podcast. I flertal.
Jeg har før nævnt et par gange, at jeg hver dag til og fra arbejde, hører enten en podcast eller en lydbog. Og efter at have lyttet til to bøger – blandt andet Harry Potter 5, der tager over 24 timer at lytte til – har jeg holdt en lille pause fra bøgerne, og er gået hen til podcast i stedet. Efterhånden har jeg fået lyttet til rigtig mange forskellige podcast, og i dag vil jeg dele mine tre yndlings, danske podcast med jer.

 • Fit living podcast. Aldrig har jeg haft så meget lyst til at træne, som efter at jeg har lyttet til denne podcast. Der er ikke mere end 11 episoder i øjeblikket, men det er ren motivation efter motivation. I denne podcast lytter man til 3-4 forskellige personer, debatere om forskellige emner som morgenrutiner, kvindekroppen, mænds syn på kvinders sundhed, det at være vegetar og meget andet. Det er altid forskellige mennesker man hører snakke, og hver gang er det nogen, der virkelig har styr på deres fag. Jeg lærte blandt andet at det er okay at have en “cheat dag”, og man ikke behøver at slå sig selv oven i hovedet over det bland-selv-slik som man har spist. At motion kan komme i mange forskellige former, og det bare er om at finde den form, der passer til dig. At mænd synes de fleste kvinder er en smule tossede for at gå så meget op i at være slanke, når vi allerede ser dejlige ud som vi er. Jeg fik virkelig meget ud af dette podcast, og jeg sidder hver dag og håber at der kommer en ny episode! Be om pænt.
 • Martiny podcast. Måske kender du allerede Emma, fra bloggen Emma Martiny. Jeg har fulgt hendes blog i mange år, elsker hendes smukke kalender, men jeg har aldrig rigtig lyttet til hendes podcast, da jeg i starten forbandt hende mest med “bare” en blogger. Men jeg gav hende en chance, hvilket jeg er rigtig glad for at jeg gjorde. Emma kommer forbi rigtig mange gode emner, der særligt snakker til alle os, der også har en blog. Hun snakker blandt andet om motivation til blogging, the law of attraction (hvilket er super spændende og som jeg også gerne vil lave et blog indlæg omkring) kvindelig energi, karriere og mål. Dog vil jeg sige, at jeg kun lytter til hendes solo shows. Nogle gange interviewer hun andre inspirerende mennesker, men det foregår som regel over telefon, og det kan jeg slet ikke holde ud at høre på. Så jeg har faktisk slet ikke lyttet til hendes interviews – og det må være den eneste kritik til hendes podcast, for det lyder bare rigtig, rigtig skidt, når folk er med på telefon. Men vil man, ligesom jeg, kun lytte til hendes solo shows, så er der virkelig meget god inspiration og motivation at hente.
 • Coffee and Kale. En podcast, der er lavet af to bloggere, Michelle og Danica. Den aller første podcast som jeg begyndte at lytte til, og derfor åbnede en helt ny verden for mig. Kaffe og kål, vil jeg sige også er en blog-podcast. Rigtig mange emner handler om deres blogs og vejen til deres blog succes, hvor de blandt andet snakker om hvordan de startede med at blogge, hvordan man håndtere kritik på de sociale medier og om hele blog verden virkelig er så lyserød som mange udstiller den til at være. Nu har jeg i mange år været meget passioneret omkring blog og de sociale medier generelt, så jeg synes virkelig at det er spændende at få nogle andre synsvinkler på disse emner – og især fra to kvinder, som har klaret sig rimelig godt i denne branche. Og så har jeg efter deres første podcast sæson (hvornår kommer sæson nr. to???) virkelig fundet en masse ny inspiration, da jeg er begyndt at følge begge bloggere fast, og har fået nyt mod til hvordan man klare den i blogger verden.

Alle tre podcast, kan blandt andet findes på “podcasts” app’en på App Store.

Hvad med jer? Lytter I til nogle podcast? Kom endelig med foreslag i kommentarfeltet, hvis der er nogle podcast som I gerne vil dele. Jeg lytter som sagt rigtig tit til podcast, og det er virkelig noget som jeg ser frem til når jeg står op om morgen. Jeg er ikke en af dem, der kan sætte en playliste på om morgen, og få en masse god energi af det – jeg bliver tværtimod bare stresset. Hvorimod en podcast, kan give mig lige præcis den ro og fred om morgen, til at vågne op i mit eget tempo – selvom jeg sidder i en overfyldt metro på vej til arbejde.

Jeg håber at I alle sammen får en skøn søndag aften, og en ligeså skøn start på den nye uge.

3 Comments

 • Anne

  14. august 2017 at 00:47

  Jeg er netop faldet over din blog, så har slet ikke opdaget, at du har været væk. Men vil alligevel lige give en highfive for at “passe på dig selv” – det er et stort arbejde at drive en blog, og nogle gange har man bare brug for en lille pause. Det har jeg netop selv haft.

  Og så til dét det hele handler om 🙂 Jeg er ny i podcast verdenen, og har indtil videre kun hørt en enkelt. Den var til gengæld hamrende god og spændende! “Mordet på Peter Bangs Vej” fra DR radio, hed den.
  Podcast kunne godt blive min nye vane, måske når jeg hækler eller gør rent 🙂

  1. EmmaEngmark

   14. august 2017 at 11:52

   Tusind tak, for din søde kommentar!
   Jeg har selv hørt lidt af samme podcast, da min kæreste synes den var rigtig spændende. Det er en hel ny måde, at høre en historie som den på 🙂

 • 8 små ting du kan gøre om morgen, for en bedre start på dagen – Kaffe og kjoler

  8. oktober 2017 at 10:36

  […] bliver ofte nævnt på min blog (læs eventuelt mine to blog indlæg, hvor jeg giver mit bud på 3 gode danske podcast og 3 gode engelske podcast) men jeg er altså også stor fan af podcast! Jeg bruger selv podcast i […]

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post